BE | BN | Suplemen BE | Lagu KOOR HKBP | Katekhimus Kecil | Ende Sekolah Minggu
hkbp.lagu-gereja.com      
 
View : 3503 kali
Jumat, 6 Mei 2022
1 Petrus 2:23
Kolose 3:16-24
Job 40:3-14
BE 279:1-2 PASAHAT MA SUDENA

1 Petrus 2:23
---------------------------
2:23 Ndang manginsahi Ibana, di na hona insak, ndang mangasupi, di na manaon na porsuk; alai dipasahat do tu Panguhum sitigor roha i.

2:23 Ketika Ia dicaci maki, Ia tidak membalas dengan mencaci maki; ketika Ia menderita, Ia tidak mengancam, tetapi Ia menyerahkannya kepada Dia, yang menghakimi dengan adil.


Kolose 3:16-24
---------------------------
3:16 Gugun ma hata ni Kristus maringanan di tongatongamuna; mardongan sandok hapistaran ma hamu masiajaran jala masipaingotan marhitehite angka ende psalmen, endeende pujipujian dohot ende partondion; endehon hamu ma Debata di bagasan rohamuna marroha hamauliateon!
3:17 Jala na siulaon, manang di hata, manang di pambahenan, saluhutna i ma marhitehite Goar ni Tuhan Jesus, huhut mandok mauliate tu Debata Ama marhitehite Ibana.
3:18 Hamu angka parompuan, oloi hamu ma hata ni hamulianmuna be, songon na tama di roha ni Tuhan i.
3:19 Hamu angka baoa, haholongi hamu ma pardihutamuna be, jala unang ma jungking hamu maradophon nasida!
3:20 Hamu angka dakdanak, sandok pangoloi ma hamu di natorasmuna, ai i do dihalomohon Tuhan i!
3:21 Hamu angka amaama, unang gintali hamu angka anakkonmuna, asa unang mandele!
3:22 Hamu angka anak somang, oloi hamu ma angka indukmuna na di tano on di na saluhutna; unang ma pangoloi di mata hamu, songon na mambuat roha ni jolma, marbulus ni roha ma, sian biar ni roha mida Tuhan i!
3:23 Sian rohamuna ma ula hamu nasa sibahenonmuna; songon na tu Tuhan i, ndada tu jolma!
3:24 Ingot hamu ma: Sian Tuhan i do jaloonmuna siteanon i, balos ni i Tuhan Kristus i ma oloi hamu!

Dan bersyukurlah.
3:16 Hendaklah perkataan Kristus diam dengan segala kekayaannya di antara kamu, sehingga kamu dengan segala hikmat mengajar dan menegur seorang akan yang lain dan sambil menyanyikan mazmur, dan puji-pujian dan nyanyian rohani, kamu mengucap syukur kepada Allah di dalam hatimu. 3:17 Dan segala sesuatu yang kamu lakukan dengan perkataan atau perbuatan, lakukanlah semuanya itu dalam nama Tuhan Yesus, sambil mengucap syukur oleh Dia kepada Allah, Bapa kita. Hubungan antara anggota-anggota rumah tangga 3:18 Hai isteri-isteri, tunduklah kepada suamimu, sebagaimana seharusnya di dalam Tuhan. 3:19 Hai suami-suami, kasihilah isterimu dan janganlah berlaku kasar terhadap dia. 3:20 Hai anak-anak, taatilah orang tuamu dalam segala hal, karena itulah yang indah di dalam Tuhan. 3:21 Hai bapa-bapa, janganlah sakiti hati anakmu, supaya jangan tawar hatinya. 3:22 Hai hamba-hamba, taatilah tuanmu yang di dunia ini dalam segala hal, jangan hanya di hadapan mereka saja untuk menyenangkan mereka, melainkan dengan tulus hati karena takut akan Tuhan. 3:23 Apapun juga yang kamu perbuat, perbuatlah dengan segenap hatimu seperti untuk Tuhan dan bukan untuk manusia. 3:24 Kamu tahu, bahwa dari Tuhanlah kamu akan menerima bagian yang ditentukan bagimu sebagai upah. Kristus adalah tuan dan kamu hamba-Nya.


Job 40:3-14
---------------------------
40:3 Dung i ninna si Job ma mangalusi Jahowa:
40:4 Ida ma, mametmethu do ahu, tung aha ma dohononku balosna tu Ho? Huampehon na ma tagonan tanganku tu pamanganku.
40:5 Nunga sahali tarsor hatangku, ndang be ulahanku, manang dua hali pe, na so tupa be datdatanku.
40:6 Dung i ro ma alus ni Jahowa tu si Job marhite sian habahaba ninna ma.
40:7 Ua hohos i ma gontingmu songon baoa, adong do naeng sungkunhononku tu ho, asa ho nian mangajari Ahu!
40:8 Tung naeng do segaanmu uhumhu? Tung naeng salahononmu Ahu, asa mamintori dirim ho?
40:9 Manang tung dos ma gogo ni botohonmu songon botohon ni Debata? Tung tarbahen ho ma marsuara ronggur songon Ibana!
40:10 Ua pajagar ma dirim marhite sian habalgaon dohot hatimbulon, jala bahen ma hatongamon dohot hamuliaon pangkeanmu!
40:11 Tingting i ma parpiarpiar ni rimasmu, jala ranapi ma saluhut halak na ginjang marroha, angka i ma jolo paserep.
40:12 Tailihon ma saluhut halak na jungkat marroha, angka i ma jolo patunduk, jala dugudugu ma halak parjahat i di
ingananna. 40:13 Rap panguspangus ma nasida tu bagasan orbuk, tambathon ma bohinasida i tu bagasan haholomon.
40:14 Jadi dohot ma Ahu mamuji ho, ala tanganmu siamun sandiri manolongi ho.

40:3 (#39-#36) Maka jawab Ayub kepada TUHAN: 40:4 (#39-#37) "Sesungguhnya, aku ini terlalu hina; jawab apakah yang dapat kuberikan kepada-Mu? Mulutku kututup dengan tangan. 40:5 (#39-#38) Satu kali aku berbicara, tetapi tidak akan kuulangi; bahkan dua kali, tetapi tidak akan kulanjutkan." TUHAN menantang Ayub 40:6 (#40-#1) Maka dari dalam badai TUHAN menjawab Ayub: 40:7 (#40-#2) "Bersiaplah engkau sebagai laki-laki; Aku akan menanyai engkau, dan engkau memberitahu Aku. 40:8 (#40-#3) Apakah engkau hendak meniadakan pengadilan-Ku, mempersalahkan Aku supaya engkau dapat membenarkan dirimu? 40:9 (#40-#4) Apakah lenganmu seperti lengan Allah, dan dapatkah engkau mengguntur seperti Dia? 40:10 (#40-#5) Hiasilah dirimu dengan kemegahan dan keluhuran, kenakanlah keagungan dan semarak! 40:11 (#40-#6) Luapkanlah marahmu yang bergelora; amat-amatilah setiap orang yang congkak dan rendahkanlah dia! 40:12 (#40-#7) Amat-amatilah setiap orang yang congkak, tundukkanlah dia, dan hancurkanlah orang-orang fasik di tempatnya! 40:13 (#40-#8) Pendamlah mereka bersama-sama dalam debu, kurunglah mereka di tempat yang tersembunyi. 40:14 (#40-#9) Maka Akupun akan memuji engkau, karena tangan kananmu memberi engkau kemenangan."


BE 279:1-2 PASAHAT MA SUDENA
---------------------------
1. Pasahat ma sudena Na hinolsohonmi
Tu Debata Jahowa Pardenggan basa i
Ai guru di Ibana Do tano dohot laut
Lan pe di tahi jolma Roha na do na saut.

2. Tung ingkon haposanmu Jahowa Debatam
Disi ma dapotonmu Sinangkap ni roham
Ai ndang adong gunana Nang pe holsoan ho
Tangiang do dalanna Asa taruli ho.












NEXT:
Renungan HKBP Sabtu, 7 Mei 2022 - 1 Musa 35:2 - 2 Rajaraja 2:1-12 - Psalmen 97:1-12


PREV:
Renungan HKBP Kamis, 5 Mei 2022 - Jesaya 53:3 - Ulaon ni Apostel 16:25-34 - Job 39:16-30

All Renungan HKBP 2022
(231)




NEXT:
Renungan HKBP Sabtu, 7 Mei 2022 - 1 Musa 35:2 - 2 Rajaraja 2:1-12 - Psalmen 97:1-12


PREV:
Renungan HKBP Kamis, 5 Mei 2022 - Jesaya 53:3 - Ulaon ni Apostel 16:25-34 - Job 39:16-30

   popular pages    |    login    | e-mail: admin@lagu-gereja.com    Lagu-Gereja - FB    © 2012 . All Rights Reserved.

Kostenlose Backlinks bei http://backl.pommernanzeiger.de Seitenpartner www.condor-bbs.com Rankingcloud.de - Hosting in der Cloud Suchmaschinenoptimierung Kostenloser Auto-Backlink von www.cheers2.de